10 Temmuz 2011 Pazar

Aşk Aşk Aşk..

   Aşk nedir? Onu anlatmak için sonu gelmez ,süslü cümleler kurmaya gerek yoktur.Aşık oldum dersiniz o an  akan sular durur,Vücudunuzun kimyası degişir.Dogru zaman,dogru insanmış böyle denklemleri size bırakmaz.Ne zaman,kime,neden aşık olduğumuzu anlayabilseydik,işin sırrınıda çözmüş olurduk aslında.O zamanda büyüsü felan kalmazdı diyeyim.Mevlana'ya sormuşlar aşk nedir? diye, "ben ol ki bilesin." demiş. O kadar iyi özetlemiş ki .Herkes kendince yaşar aşkını ,kendince anlatır.
   Geçelim bilimsel yönüne.Bilim adamları aşk için; ''Aşkın, beyinde muhakeme yeteneğini çalıştıran bölümü etkisiz hale getirdiği, beyindeki kimyasallardan serotoninin aşıklarda ve saplantılı kişilik bozukluğu olanlarda aynı seviyede olduğu belirlendi.''demişler.Buna dayanarak kendinden beklenmedik hareketler sergilersin.Kıskanırsın,onu kimseyle paylaşmak istemessin.Hele onun önceden başkasını sevmiş olma ihtimali bile seni üzer.Yeri gelir öfke duyarsın yeri gelir karşısında çocuklaşırsın.Bu duygular gelgitler uzar gider.Bilimsel yollarla bile kanıtlanmış daha ne demeli..


Geçende sevdiğim bir aile dostumuzla sohbet ediyordukta.Konu geldi aşk'a dayandı.Hayatımda hiç aşık olmadım dedi.Bende ki refleks ''yaaa''oldu.Bir an düşündümde ne büyük eksiklik o duyguyu bilmemek hiç hissedememek yaşayamamak..Kendimi şanslı hissettim iki kez yaşamış bir insan olarak.
Tabi öyle bir anlattık ki.Diceksiniz ki hiç kötü ,mutsuz yanı yokmudur? Olmaz mı dicem....Aşık olursun ama o sana aşık degildir.Acı çekersin tek taraflı taşırsın o iki kişilik aşkı da,yüreğine ağır gelir.Baş edemessin dünya üstüne üstüne geliyor gibi..Allah düşmanımın başına  vermesin karşılıksız aşkı..

Ahh nazim ustanın dedigi gibi;
Tahir olmak da ayıp degil, zühre olmak da,
Hatta sevda yüzünden olmek de ayıp degil.
bütün iş tahir ile zühre olabilmekte, yani yürekte ...


 Aşk için çok şiirler yazılmış,çok filmler çekilip,şarkılar yazılıp söylenmiştir.Şeytanın fısıltıları (Emre Yılmaz) kitabında şöyle diyor  ;

Başından büyük bir aşk geçmemiş her kadın için bu bir eksikliktir;
Başından büyük bir aşk geçmiş her erkek için ise bu bir fazlalıktır.
Erkeğin hayatında belki bir aşka yer vardır,
Kadının ise aşkında belki bir hayata...
Erkekler deli gibi âşık olurlar, zamanla akıllanırlar.
Kadınlar ise akıllı gibi âşık olurlar, zamanla delirirler.
Aşk, kadını ve erkeği farklı etkiler.
Âşık olan kadının gözünde başka hiçbir şeyin değeri kalmaz.
Âşık olan erkeğin gözünde ise her şey yeniden değerlenir.

Âşık olmak erkeğe yakışır. Kadına asla. Kadına yakışan sadece aşktır.

İki günlük heves için kimsenin yüreğine girmeyin Aşk'ı kirletmeyin.Gelip geçici bir hevesse içinizde ki öpmeyin elini tutmayın.Seni seviyorum demeyi ihmal etmeyin.Unutmayın ki göstermek kadar söylemekte güzeldir degerlidir ...


   

Hiç yorum yok: